Veličanstvena jaskanska Noć kazališta 2010.


Oko 700 gledatelja posjetilo je jaskanski Dom kulture i odgledalo tri kazališne predstave!
 
Nakon nevjerojatnog uspjeha prve jaskanske noći kazališta, 21. studenog 2009., teško je bilo vjerovati da će ovogodišnja kazališna manifestacija nadmašiti onu prethodnu. No, ponovno u organizaciji agilnih članova Gradskog kazališta Jastrebarsko, Noć kazališta 2010. bila je još bogatija i posjećenija od prošlogodišnje.

Sve skupa, u noći sa subote 20. na nedjelju 21. studenog 2010., jaskanski Dom kulture posjetilo je oko 700 gledatelja koji su tom prilikom zahvaljujući projektu nazvanom Noć kazališta u samo jednoj noći mogli odgledati čak tri predstave. Ovogodišnja Noć kazališta privukla je u kazališta diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine i Slovačke u istoj noći veliki broj gledatelja, a međunarodnom karakteru ovogodišnje manifestacije pridonijeli su prijatelji iz Bosne i Hercegovine, članovi Tetra Fedra iz Bugojna, koji su jaskanske gledatelje oduševili predstavom ’’Tamo gdje sunce zalazi’’ u studenom prošle godine. Predvođeni Vahidom Durakovićem, direktorom Kulturno-sportskog centra Bugojno te Teatarskog festivala BiH FEDRA, redateljem i glumcem Amelom Ugarkom te profosorom književnosti, piscem i scenografom Nedžadom Milanovićem, Bugojanci su se jaskanskoj publici ovom prilikom predstavili s dvije predstave. 

U 19 sati ansambl omladinske scene Fedre odigrao je dramu "Igra u pijesku" poljskog dramatičara Michala Walczaka, u režiji Senade Milanović i Amela Ugarka. Ta predstava koja na originalan način govori o osjećajima djece i mladih, dobitnica je brojnih nagrada na kazališnim festivalima u Bosni i Hercegovini, a mladi glumci Amina Omerović i posebno Senad Milanović, toliko su oduševili jaskansku publiku da ih praćene gromkim pljeskom vraćala na pozornicu četiri puta.  

U 22 sata na pozornicu su se popeli protagonisti drame ’’Čekajući Godota’’ Samuela Becketta, jednog od najslavnijih tekstova teatra apsurda, u režiji Suada Velagića. U toj predstavi Teatra Fedra nastupili su Vigor Dundović, Senad Milanović, Amel Ugarak, Jusuf Hozić Caci i Nedim Milanović, a još brojnija publika nagradila je redom odlične glumce bučnim ovacijama i aplauzom. 

Točno u ponoć u Domu kulture ljubitelji kazališta još su jednom mogli uživati u velikom hitu Gradskog kazališta Jastrebarsko, komediji ’’Kidaj od svoje žene’’ Raya Cooneyja, u režiji i adaptaciji Nine Škrabea. Iako je ta predstava u Jastrebarskom igrala već barem dvadeset puta, opet se tražila karta više, donosile su se i pomoćne stolice, a svaka scena bila je velik broj puta prekidana smijehom i pljeskom razdragane publike.

Bogati kazališni program koji se zahvaljujući Noći kazališta mogao doživjeti u Jastrebarskom, bio je začinjen odličnom ponudom jela i pića, za koju je svakako najzaslužniji vjerni suradnik Gradskog kazališta Jastrebarsko, uvijek za akciju spremni Ivan Radmanić Brzi, kojem i ovom prilikom zahvaljujemo na svemu što je do sada učinio za popularizaciju kazališta i kulture u Jastrebarskom. Svakako treba spomenuti i čelne ljude jaskanskog teatra koji su svoje vrijeme odvojili za pripremu Noći kazališta, predsjednika Gradskog kazališta Jastrebarsko Zvonimira Novosela, blagajnicu Radmilu Stanković i tajnika Velimira Kokota.

Da je kazališna budućnost u Jaski itekako svijetla, dokazali su mladi članovi ansambla predstave koja se trenutno priprema, legendarnog mjuzikla "O’Kaj" u režiji Nine Škrabea, koji su od 18 sati navečer do 3 sata ujutro neumorno pomagali kod prodaje karata, podjele hrane i razmještanja dodatnih stolaca, a sve to u kostimima, igrajući u isto vrijeme svoje za tu večer izmišljene uloge. Stoga bravo za Leona Bastašića, Ivana Borojevića, Ivana Kazimira Filipovića, Filipa Lukića, Hrvoja Sertića, Florijana Skoka i Dinu Vukovića!