Trijumf Noći kazališta u Jastrebarskom


U organizaciji Gradskog kazališta Jastrebarsko protekle subote održana je uspješna, jubilarna peta Noć kazališta u našem gradu
Pošle subote 16. studenog u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Jastrebarskom održana je Noć kazališta, projekt koji je doživio veliki uspjeh, a prihvatile su ga i neke europske zemlje.

Što se Jaske tiče, ovogodišnja Noć kazališta bila je vjerojatno najuspješnija do sada. Odigrane su četiri predstave od kojih se za svaku tražila karta više, pa je prema procjenama organizatora manifestaciju pohodilo preko 800 ljudi. Vjerna publika nije iznevjerila niti ovaj put, a fantastičnoj atmosferi u dvorani zacijelo su pridonijeli i podignuti zastori posjetiteljima. Naime, samo za ovu prigodu, dozvoljen je bio ulaz gledateljima u garderobu. 

Osim toga, s Teatrom Fedra iz Bosne i Hercegovine i njihovom predstavom "Ja ili neko drugi" ostvarena je međunarodna suradnja, a „Kidaj od svoje žene“ bila je zadnja predstava Noći kazališta u cijeloj Hrvatskoj.

Amel Ugarek, režiser predstave "Ja ili neko drugi" u ime Teatra Fedra iz Bugojna ovom prilikom nam je rekao:
-Mi smo opet uživali u gostoprimstvu Jaskanaca i nevjerojatno zahvalnoj publici. Bilo nam je lijepo kao i uvijek, hvala svima iz Gradskog kazališta Jastrebarsko, gradonačelniku i uopće svima koji su se brinuli o nama. Veselimo se ponovnom viđenju i druženju
Bugojanci su uoči predstave bili na prijemu kod gradonačelnika Zvonimira Novosela koji nam je po završetku Noći kazališta rekao:
-Hvala prijateljima iz Bugojna na posjeti, jako smo sretan zbog te suradnje za koju se nadam da će se nastaviti. Ponosan sam na najkasnije odigranu predstavu, ali i cjelokupnu Noć kazališta u Jastrebarskom. Mislim da se time pokazalo da je Gradsko kazalište Jastrebarsko jedno od najjačih kulturnih institucija našega grada.

Najveći pljesak ove Noći kazališta zasluženo je dobio Vladimir Rađenović, koji je u svega dva dana naučio tekst i spremio ulogu Gospodina u predstavi "Dok nas smrt ne rastavi".
Veliki talent, inventivnost i uigranost pokazali su i jaskanski srednjoškolci u svojoj predstavi "Rehabilitacija", a jedan od sudionika, Martin Kuhar izjavio je:
-Sviđa mi se ležernost i količina povjerenja koju nam je ukazalo Gradsko kazalište Jastrebarsko, budući da nas nitko nije kontrolirao niti histerizirao oko eventualne minute do dvije koliko smo kasnili. Atmosfera je bila apsolutno izvrsna, čak sam se i ugodno iznenadio da je publika shvatila neke fore.

Presretan zbog svega bio je i predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot. -Uzevši sve u obzir, bila je to jedna predivna kazališna noć u našem gradu pa se zahvaljujem mnogobrojnoj publici koja je prepoznala bogat i kvalitetan program, pozitivnu atmosferu u našem kazalištu, medijima koji nas prate te našim članovima koji su još jednom odradili "lavovski" posao u organizaciji. Gradsko kazalište Jastrebarsko nastavlja s novim projektima i predstavama, a već sada najavljujemo još bolju i zanimljiviju Noć kazališta 2014., zaključio je Velimir Kokot.