Veliki uspjeh Noći kazališta


U organizaciji Gradskog kazališta Jastrebarsko treću godinu za redom i u našem je gradu održana Noć kazališta
Treću godinu zaredom Gradsko kazalište Jastrebarsko uključilo se u obilježavanje Noći kazališta, a ovogodišnja Noć, u subotu 19. studenog 2011, bila je još bolje organizirana te još posjećenija od prethodnih.
Kazalištarci su ove godine za noćni kazališni spektakl pripremili dvije predstave, a za obje, "O’Kaj" koji je na rasporedu bio u 19 sati te za "Kidaj od svoje žene" točno u ponoć, tražila se karta više pa su i sve pomoćne stolice, njih više od 50, bile popunjene. To znači da je dvije jaskanske predstave u Noći kazališta vidjelo više od 500 ljudi, a to je za gradić veličine Jastrebarskog itekako velika brojka!
 
"O’Kaj" tom je prilikom od premijere u lipnju ove godine odigran već 15. put, od toga čak 13 puta za građane Jastrebarskog, a sve dosadašnje predstave bile su rasprodane do posljednjeg mjesta. Ovaj "O’Kaj" predvodili su odlični Luka i Lovro Tomac kao Virgil i Penny, šarmantna Daniela Bobinski kao Charmy, maestralni Dean Skok kao Marty Krpa i impresivni Mladen Pavlić kao O’Rich, dok su glazbeni sastav činili redom vrhunski glazbenici: Ivan Hlebić a.k.a. Johnny O’Bread, Mario Jerčinović, Robert Prežgaj, Ivan Šlat i Antonio Agostini. Oduševljena publika popratila je sve glumce gromkim pljeskom, a od posebnih uzvanika ističemo mons. prof. dr. Stjepana Balobana, načelnika Općine Pisarovina Tomu Kovačića, gradskog vijećnika Marijana Bernata te desetak bogoslova Bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, predvođenih bivšim glumcem našeg kazališta Ivanom Bingulom.
 
Nakon prve predstave uslijedio je zabavni program za sve gledatelje i članove Gradskog kazališta Jastrebarsko - uz zvukove country glazbe s popratnog soundtracka predstave "O’Kaj" moglo se uživati u besplatnoj hrani koju je i ove godine pripremio veliki i vjerni prijatelj jaskanskih kazalištaraca Ivan Radmanić Brzi u suradnji s Nikolom Rajnovićem (bivšim glumcem našeg kazališta), dok su se za besplatno vino pobrinuli članovi KUD-a Desinec, predvođeni svojim čelnicima Stjepanom Puharom i Stjepanom Galovićem.
 
Ponoć je brzo stigla, a s njom i prvi put ove godine na jaskanskoj pozornici veliki kazališni hit "Kidaj od svoje žene" u kojem su još jednom briljirali Velimir Kokot, Vladimir Rađenović, Zrinka Lovretin, Maja Novosel, Mia Matasić i Marko Severinac. Posebno treba spomenuti Luku Tomca i Jelenu Budimir Bekan koji su te noći zaigrali i u "O’Kaju" i u "Kidanju". Sonja Stanković šaptala je obje predstave, na prvoj joj se pridružila Ivona Kovačević, na drugoj Ivana Kokot Radelja, rasvjetom je ravnao Krešimir Batušić (uz pomoć Ane Vučić na rasvjetnom topu), ton-majstor "O’Kaja" bio je Domagoj Pavlečić, a "Kidanja" Damir Kuzmić.
 
Treba spomenuti i da su "Kidanje" i Noć kazališta od samog početka zajedno. "Kidanje" je postalo veliki favorit svake jaskanske Noći kazališta i ovo je već treći put da se ta predstava mogla vidjeti u ranim jutarnjim satima, baš zahvaljujući Noći kazališta i velikoj potražnji za ulaznicima svake godine. 
 
Mnogo je ljudi zaslužno za ovogodišnju odličnu Noć kazališta u Jastrebarskom, na prvom mjestu glavni organizatori, zamjenik predsjednika našeg kazališta Velimir Kokot i tajnica Ivana Kokot Radelja, umjetnički voditelj našeg kazališta i redatelj obje predstave Nino Škrabe, njegova desna ruka i koordinatorica mnogih kazališnih akcija Klementina Škrabe, blagajnica (ali i glumica u "O’Kaju") Radmila Stanković, kao i predsjednik Gradskog kazališta Zvonimir Novosel koji uvijek uskoči kad god i gdje god to zatreba.
 
Posebne pohvale idu i članovima mladog ansambla predstave "O’Kaj" koji su lijepili plakate, dijelili programe, hranu i piće, nosili pomoćne stolice ili, ukratko, dali sve od sebe da ova Noć kazališta ostvari ovako veliki uspjeh.