Tri hit-predstave za Noć kazališta 2012.


Četvrtu godinu za redom Gradsko kazalište Jastrebarsko uključilo se u obilježavanje Noći kazališta, a ovogodišnja je bila još bolje posjećenija od prethodnih
 
Jaskanski kazalištarci ove su godine za noćni kazališni spektakl pripremili čak tri predstave, a za sve tri, "Knjigu o džungli", "Dok nas smrt ne rastavi" i "Kidaj od svoje žene", tražila se karta više, pa su i sve pomoćne stolice bile popunjene. To znači da je tri jaskanske predstave u Noći kazališta vidjelo više od 700 ljudi, a to je za gradić veličine Jastrebarskog itekako velika brojka.

Grad Jastrebarsko se tako i ove godine našao u društvu europskih metropola kulture ujedinjenih oko manifestacije zvane Noć kazališta. Šaroliki kazališni program uklopio se i u obilježavanje Dana grada Jastrebarskog, a kazališna publika pohrlila je u jaskanski Dom kulture već u 16 sati popodne, kada je na rasporedu bila predstava "Knjiga o džungli".

Sav prihod od "Džungle" u Noći kazališta otišao je u dobre ruke - predstava je bila humanitarnog karaktera, a svi koji su za nju kupili kartu pomogli su rad Centra inkluzivne potpore IDEM - podružnica Jastrebarsko, koji pomaže djeci s teškoćama.
Nakon vesele rasplesane "Džungle" na rasporedu jaskanske Noći kazališta u 20 sati se našla nova predstava odraslog ansambla, "Dok nas smrt ne rastavi", a u režiji mlade perspektivne zagrebačke redateljice Frane Marije Vranković.
 
Iako je u Jaski igrala i prije dva tjedna, već legendarna hit-predstava "Kidaj od svoje žene" Raya Cooneyja i Nine Škrabea ponovno je napunila dvoranu do posljednjeg mjesta. U predstavi su i ovaj put briljirali Velimir Kokot, Vladimir Rađenović, Maja Novosel, Borka Lučić, Iris Sečen, Luka Tomac, Marko Severinac i Jelena Budimir Bekan. Svakako treba spomenuti i da su "Kidanje" i Noć kazališta od samog početka zajedno. "Kidanje" je postalo veliki favorit svake jaskanske Noći kazališta i ovo je već četvrti put da se ta predstava našla na repertoaru Noći kazališta, baš zahvaljujući velikoj potražnji za ulaznicima svake godine.

Posebne zahvale za veliki uspjeh ovogodišnje jaskanske Noći kazališta svakako idu tajnici i organizatorici Ivani Kokot Radelja, tehničkim majstorima bez premca Ivici i Krešimiru Batušić, Draženu Borovcu, Ivanu Borojeviću, Marku Rajnoviću i Damiru Kuzmiću, šminkericama Mariji Bobinski i Mariji Škrabe, šaptačici Sonji Stanković te našoj vjernoj publici čiji broj, izgleda, iz godine u godinu sve više raste.