Noć kazališta 2014.
Više od šest stotina gledatelja, u subotu 15.11.2014. uživalo je u predstavama koje im je organiziralo Gradsko kazalište Jastrebarsko.


Manifestacija je otvorena dječjom predstavom „Ispeci pa reci“, koju je za naše najmlađe sugrađane odigralo Kazalište slijepih i slabovidnih osoba „Novi život“ iz Zagreba. Treba reći da je ovom predstavom utrt put za novu suradnju naših kazališta, jer će uskoro Jaskanci odigrati svoju predstavu na gostovanju u Zagrebu.
 

Za večernje se predstave doslovno tražila karta više. Da Gradsko kazalište Jastrebarsko brine za budućnost, dokazao je odličan pomladak, okupljen u dramsku družinu Ivane Brlić Mažuranić. Premijera „Crvenkapice“, autorski je uradak mladih glumaca pod vodstvom redateljice Ive Srnec, a predstava je nastala iz niza radionica i vježbi koje su tijekom godine pohađali. Publika, među kojom je bilo i djece vrtićkog uzrasta, odlično je reagirala na predstavu koju će naši mladi glumci izvoditi i u budućnosti.

Jaskansku je publiku oduševila i predstava „ Na pučini“, koju je izvela Scena Sisak. Riječ je o predstavi koja je pobijedila na ovogodišnjem 54. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.
 

’’Posebno smo ponosni, što od ove Noći kazališta imamo prve kazališne stipendiste.’’ - uoči posljednje predstave, predsjednik Velimir Kokot je ispred našeg kazališta uručio Ugovore o stipendiranju trojici jaskanskih učenika koji će biti stipendirani do kraja školske godine. Podsjetimo, stipendije u iznosu od 500,00 kn mjesečno omogućili su kupnjom karte za predstave brojni posjetitelji ovogodišnjeg festivala „Život i smijeh“. Prvi kazališni stipendisti su; Matija Kličković, Luka Merle i Josip Šebina.
 

Osim dobrom atmosferom, kazalištarci su okupljene gledatelje zagrijali i besplatnim kuhanim vinom.

Jastrebarsko je u subotu tako šestu godinu zaredom bilo dio velike kulturne manifestacije koja se osim u RH organizira u još 7 europskih zemalja, a sjajan odaziv publike potvrda je i obveza Gradskom kazalištu Jastrebarsko da i 2015. godine organizira isto! Gradsko kazalište Jastrebarsko zahvaljuje publici, sponzorima, pokroviteljima te svima koji su doprinijeli uspješnoj organizaciji Noći kazališta u Jastrebarskom!