Noć kazališta 2015.


Više od šest stotina Jaskanaca posjetilo je u subotu manifestaciju „Noć kazališta“. Niti hladno vrijeme ni prvi snijeg nisu omeli naše sugrađane u nakani da se dobro zabave u kazalištu, kroz tri predstave.
 

Led je probio Teatar Fedra iz Bugojna, koji je odigrao predstavu „Igra istine“, Vahida Durakovića. Jaskansko kazalište je za svoje goste i prijatelje iz BIH ranije tog dana, organiziralo prigodno druženje na OPG Bereček, gdje im je dobrodošlicu poželio i gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, u pratnji svog zamjenika, Stipe Bučara. Tom prigodom, Gradsko kazalište Jastrebarsko sklopilo je ugovor i sa svojom ovogodišnjom stipendisticom, Sarom Majkić.
 

Gradsko kazalište Jastrebarsko, u Noći kazališta, odigralo je dvije predstave. Kazališna mladež pokazala je svoj profesionalizam jer su doslovce u zadnji tren uvršteni u program zbog nedolaska đurđevačkog kazališta. Svoju su predstavu „Trgovac“ odigrali na visokoj razini i još jednom pokazali kako su itekako dostojni nasljednici seniorskog ansambla. Za predstavu „Iza kulisa“, koja je bila ujedno i najkasnije igrana predstava uopće u RH, opet se tražila karta više. Osmijesi na licima u publici pokazali su kako GKJ ima novi hit koji će zasigurno još mnogo puta biti izvođen.


’’Ovog puta posao oko organizacije Noći kazališta odradio je također velik broj volontera i članova kazališta, a posebnu zahvalnost dugujemo Centru za kulturu Jastrebarsko, medijima, ali i osoblju i vlasniku caffe bara „Kino“, bez čije pomoći ova manifestacija ne bi bila tako uspješna.’’, poručio je predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko, Velimir Kokot.