�

replica-watches.is replica rolex replica watches rolex replica richardmillereplica.is perfectrichardmille.com www.franckmuller.is perfect rolex clone replica uhren de.upscalerolex.to

Već drugu godinu za redom Mala škola glume zainteresirala je brojne učenike osnovne škole. Tako je zadnjeg tjedna u rujnu dvanaestero osnovnoškolaca različita uzrasta stalo na daske koje život znače i pridružilo se radionicama u vodstvu iskusnih dramskih pedagoginja Mie Matasić i Sanje Mataga, kojima u radu pomažu studentice, i višegodišnje članice Gradskog kazališta Jastrebarsko, Klara Blažek, Elizabeta Nemec i Lucija Severinac.
Program Male škole glume koncipiran je u dva ciklusa koja prate strukturu školske godine - zimski i ljetni. Ideja je da se u oba ciklusa raznim dramskim igrama, metodama i tehnikama zajedničkim snagama i suradnjom polaznika i voditelja postavi predstava za javnost. Na početku ovog ciklusa metodama vođene mašte i procesne drame uselili smo u imaginarnu zgradu Mudri smotanci, uživali smo na pješčanoj plaži, lovili smo vještice u srednjem vijeku, u koji nas je dopremio vremeplov, i još svašta nešto. Sve su nam te situacije pomogle u razvijanju i poticanju mašte, kreativnosti, izražavanja, koncentracije i timskoga rada koji je posebno trebao doći do izražaja u prosincu na pozornici Doma kulture tijekom predstave, na kojoj smo također žustro krenuli raditi, ali nas je pogoršanje epidemiološke situacije prebacilo s dasaka koje život znače na kablove koji život znače i preusmjerilo fokus na istraživanje drugih dramskih žanrova. Tako smo preko aplikacije Zoom koja je, sigurni smo, zvijezda ove godine, više pažnje posvetili izražajnosti kroz govorne vježbe, aktivnom i analitičkom slušanju kroz slušanje raznih radiodrama i dramatizaciji književnoga teksta te smo predstavu, zbog neizvjesnosti razvoja epidemiološke situacije, odlučili zamijeniti radiodramom kako bismo svi mogli sigurno i nesmetano uživati u produktu prvog dijela radionice.
S obzirom na to da bi nam radiodrama zbog njezine čiste akustičnosti i izostanka vizualne komponente najvjerojatnije promakla u normalnim okolnostima, sagledajmo cijelu ovu ružnu situaciju koja nas je zadesila barem na čas kroz ružičaste naočale jer nam je omogućila da pomaknemo granice i okušamo se u nečem novom. Sigurni smo da će nam sve vještine usvojene u ovom ciklusu radionice osim u kazalištu biti od velike koristi i u stvarnome životu.
Veselimo se kraju prosinca i lansiranju naše božićne radiodrame, a još više ponovnom susretu na pozornici.
Malu školu glume i ove je godine podržalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Jastrebarsko, Zajednica kulturno umjetničkih udruga Grada Jastrebarsko, ali i Županijske ceste Zagrebačke županije.Povratak


123movies