Snažne emocije obilježile su pretpremijeru nove predstave „Disko šuma“ Male škole glume Gradskog kazališta Jastrebarsko.
Uobičajeno nestrpljenje glumaca pred izlazak na scenu bilo je još i veće, jer nekima je ovo bio prvi izlazak na daske koje život znače, a u publici su ih iščekivali najbliži, roditelji, braća i sestre, bake i djedovi.
Talentirane mlade glumice i glumci pod vodstvom Lucije Severinac i Klare Blažek, nevjerojatnih kreativki koji pišu tekstove, režiraju, izrađuju scenu i kostime, ali i pružaju uzor djeci, oduševili su prepunu dvoranu Doma kulture koja je bila ispunjena ponosom i srećom.
Predstava je, zahvaljujući podršci vrijednih majstora i tehničara, izvedena na visokoj produkcijskoj razini, a dvorana je još jednom bila premala za sve koji su htjeli uživati u čaroliji kazališta. Novu će priliku imati već ove subote u sklopu Noći kazališta od 18 sati.
Predstava je utemeljena na Pričama iz davnina Ivane Brlić – Mažuranić koja je dio inspiracije za svoja djela crpila i iz Jaske u kojoj je provela dio svog djetinjstva. Smještena u suvremeni kontekst, predstava djeci približava slavensku mitologiju i hrvatske narodne običaje, a sve na njima razumljiv način.
Na pozornicu su stali Roza Antić, Šimun Batelja, Vita Benković, Olivija Božak, Mirna Cafuk, Anita i Helena Ćubela, Eva Draženović, Vigo Fabijanić, Lota Gojak, Noel Jović, Rita Kokot, Ana Krljan, Nela Livaja, Klara Popović, Ivona Reb, Maša Sečen, Bruna Sirovica, Sara Vinšćak i Naomi Vlašić koji su redom pokazali talent koji garantira svijetlu budućnost jaskanskog kazališta.
Još se jednom dokazalo kako brojnim Jaskancima kazalište život znači, a ponajviše zahvaljujući publici koja s veseljem prati male i velike kazalištarce u njihovim izvedbama.



Povratak

Franje Tuđmana 9

10450 Jastrebarsko


+385 95 904 9753



Predsjednik kazališta
Velimir Kokot


Zamjenik predsjednika
Damir Kuzmić


Tajnica kazališta
Ivana Kokot Radelja

Umjetnička voditeljica
Mia Matasić